Mein Deutsch

Jak nás vidí Němci?

UPPER-INTERMEDIATE Vydáno dne 26.04.2019

Myslí si Němci, že jsme národ věčných remcalů? A jaký mají názor třeba na Babiše a Zemana? Poslechněte si záznam diskuse z německého rádia.



Tschechien zwischen Aufstieg und Querelen

V nedávné diskusi na inforadio.de jsme si mohli poslechnout, co si o nás myslí naši severozápadní sousedi a jak hodnotí ekonomický a politický vývoj naší země v poslední době.
Vidí nás jako ty chudé na Východě nebo jako součást Evropy, která si pořád na něco stěžuje, i když vlastně nemá důvod? A jaký mají Němci názor na prezidenta Zemana a premiéra Babiše?

O tom všem a mnohém dalším si povídali Petra Ernstberger (ředitelka Česko-německého fondu budoucnosti), Dr. Kai-Olaf Lang (Nadace pro vědu a politiku) a Tomáš Sacher (ředitel Českého centra Berlín) v pořadu Dietmara Ringela.

Pro lepší orientaci jsme nahrávku rozdělili na několik částí. Originální záznam si můžete poslechnout inforadio.de.

Teil 1


Teil 2

Teil 3

Teil 4

Teil 5

Teil 6

Teil 7 


Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Jak na to - HÖREN

Je pro vás poslech nepřekonatelnou překážkou? Chcete rozumět nejen cizincům, jejichž rodný jazyk není němčina, ale i autentickým Němcům, Rakušanům a Švýcarům? Chtěli byste sledovat filmy v němčině, aniž byste k nim potřebovali titulky? Pokud ano, čtěte dále.

ALL LEVELS

Jak na to - LESEN

Jak si můžu nejlépe procvičovat čtení v němčině? Jak se dostat na úroveň, kdy budu moci číst německé originály?

ALL LEVELS

Jak na to - GRAMMATIK

Gramatika rozhodně není na studiu němčiny to nejdůležitější, důležitá však určitě je. V tomto článku se dovíte, proč je gramatika nezbytná, jak se ji efektivně učit, jak vybírat učebnici atd.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář