Pokud byste kdokoli měl návrh či přání na nějaký článek, nebojte se zde napsat.
Pokud byste kdokoli měl návrh či přání na nějaký článek, nebojte se zde napsat.
Ahoj, docela by se hodil nějaký přehled německých zkoušek/certifikátů a s tím i také tipy na učebnice, které se na tyto zkoušky zaměřují.
Mě osobně by zajímala zkouška obecné němčiny na úrovni B2.
Díky
V jednom textu jsem četla větu: Wir haben die Uhr umgestellt auf die Sommerzeit. Bylo by možné nějak vysvětlit a shrnout, kdy si můžu"dovolit" porušit pravidlo o postavení příčestí na konci věty, které jsem se kdysi dávno naučila. Vím, že takové věty se objevují častěji. Děkuji.
V jednom textu jsem četla větu: Wir haben die Uhr umgestellt auf die Sommerzeit. Bylo by možné nějak vysvětlit a shrnout, kdy si můžu"dovolit" porušit pravidlo o postavení příčestí na konci věty, které jsem se kdysi dávno naučila. Vím, že takové věty se objevují častěji. Děkuji.
Pravidlo o vetnom rámci môže byť niekedy naozaj porušené, ide o tzv. Ausrahmung. To nastáva najmä pri:
1. WIE a ALS: Er hat sich gleich beleidigt WIE ein kleines, verwöhntes Kind.
2. Vedľajších vetách: Ich habe ihr das Kleid geschenkt, DAS MEINER MUTTER GEHÖRTE.
3. Infinitívoch: Wir haben uns entschieden IN DIE ALPEN ZU FAHREN.
4. Pri dlhých predložkových skupinách: Tu by sa dala v podstate zaradiť aj veta, ktorú ste uviedli: Wir haben die Uhr umgestellt AUF DIE SOMMERZEIT.
Děkuji, mám v tom trochu jasněji.:-)
Ahoj, docela by se hodil nějaký přehled německých zkoušek/certifikátů a s tím i také tipy na učebnice, které se na tyto zkoušky zaměřují.
Mě osobně by zajímala zkouška obecné němčiny na úrovni B2.
Díky
Článek najdete zde: Zkoušky a certifikáty.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.