Mein Deutsch

Oblíbené slovníky?

 

Jaké slovníky nejčastěji používáte? Jelikož se moje úroveň pohybuje na takové slabší B1, slovníky jako duden jsou pro mě stále náročné k porozumění.

Momentálně nejvíc používám lingeu

Případně PONS dictionary mi připadá taky velmi dobrý, jelikož obsahuje spoustu frází.

Když jsem se před lety začal učit anglicky, rád jsem používal výkladový Oxford Essential Dictionary nebo Oxford Wordpower. Vhodné byly právě i pro začátečníky, ale v němčině se mi nic podobného nedaří najít. Existuje vůbec něco?

Na druhou stranu, výkladové slovníky jsem v aj používal hlavně z toho důvodu, abych se oprostil od češtiny a dokázal přemýšlet i v cizím jazyce. Ale myslím si, že u němčiny asi takovou motivaci nemám a spíš bych chtěl kombinovat překladové i výkladové slovníky.

Pokud v němčině výkladové slovníky nemají pro začátečníky, asi nezbude nic jiného, než pokračovat v učení a získat širší slovní zásobu.

Edit: Ano, četl jsem články Studijní zdroje a Wörterbuch.

Teď jsem našel tento výkladový, který by měl být určený pro studenty: https://www.langenscheidt.com/…stoffeinband

Nevypadá špatně, s trochou úsilí bych mohl brzy rozumět definicím.

Asi Vás zklamu, ale v němčině není na výběr takové množství zdrojů jako v angličtině. :(
Ten Langenscheidt vypadá ale dobře. :)

Také doporučuji Lingea Lexikon – verzi Platinum. Rozdíl oproti online verzi je výrazný.
A když už online verzi, tak zkuste www.dict.com, kde si můžete libovolně nakombinovat jazyky a překládat slova třeba z němčiny do angličtiny. ;-)

Nicméně jak říkám vždy – slovník přijde při pasivních činnostech na řadu až pokud nepomůže široký kontext. Něco jiného jsou aktivní činnost (psaní, mluvení) – tam už ale právě zase bývá k potřebě spíše monolingvní slovník.

Díky za odpověď. Asi je to problém všech jazyků kromě angličtiny. Tak ještě trochu máknu, stále procvičuji každý den slovíčka na clozemasteru (už mám streak 194 dní :) ). A kromě toho mám staženo spoustu zjednodušené četby, což by mohlo taky výrazně pomoct se posunout. A poté si nejspíš koupím Langenscheidt slovník, který je k dostání i v českých knihkupectvích.

O platinum verzi uvažuji, nebo alespoň ten velký.

To zní dobře, držím palce! :)
(Ještě jsem Vám poslal soukromou zprávu.)

Poslední dny používám slovník od Cambridge (výkladový s anglickými překlady), pro studijní účely mi přijde velmi dobrý. Příklad: https://dictionary.cambridge.org/…ish/verraten

Odkaz na příspěvek Příspěvek od JK vložený před 3 lety

Poslední dny používám slovník od Cambridge (výkladový s anglickými překlady), pro studijní účely mi přijde velmi dobrý. Příklad: https://dictionary.cambridge.org/…ish/verraten

Netušil jsem, že je to zdarma dostupné. Např. Oxford to má v placené verzi.
Díky! :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.