Mein Deutsch

NJ na netu pro B1+ -> C1

 

Před nedávnem jsem se rozhodla, že zásadně pohnu se svoji NJ. Ale hned na začátku nastal problém, super stránek s AJ je dost, ale NJ? Hodily by se mi třeba seriály v němčině s německými titulky, nějaká videa, zjednodušená četba…, nevíte o něčem?
Díky!

Pokud jste již na úrovni B1, potom ve většině případů nepotřebujete nic příliš specializovaného ani zjednodušeného – nehledě na to, že zjednodušené knihy B2-C2 v němčině příliš neseženete. Můžete číst originální knihy i sledovat téměř cokoli s titulky TTT.

Začít lze věcmi, které již znáte z jiného jazyka (češtiny či třeba angličtiny). Já jsem díval např. na Star Trek nebo Harryho Pottera s německým dabingem, poslouchal jsem Terryho Pratchetta apod. Vyberte si, co je Vám blízké. Pak můžete postupně přejít i na neznámé věci – uvidíte, že to jde poměrně snadno.

Důležitá je pravidelnost – pokud možno číst, poslouchat a koukat každý den.

Máte-li ještě další dotazy, klidně se ptejte dál.

(Posílám Vám také soukromou zprávu.)

Díky za tipy, Harryho poslouchám, ale prostě bez textu se skoro nechytám, protože mojí momentálně největší slabinou bude slovní zásoba.
Ještě mě napadlo, se studenty (AJ) rádi používáme texty písniček s vynechanými slovy, víte o něčem?
Sama si vyrobit a pak doplnit už mi bylo kapku přitažené za vlasy… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.