Mein Deutsch

Němčina pro samouky

 

Ahoj,

rád bych začal s němčinou. Nemám žádné zkušenosti. Jakou knihu byste doporučili?

U francouzštiny mi vyhovuje tato kniha http://www.leda.cz/…ucebnice.php?…

Díky, Martin

Odkaz na příspěvek Příspěvek od MPeli vložený před 11 lety

Ahoj,

rád bych začal s němčinou. Nemám žádné zkušenosti. Jakou knihu byste doporučili?

U francouzštiny mi vyhovuje tato kniha http://www.leda.cz/…ucebnice.php?…

Díky, Martin

Ahoj. Edice pro samouky od LEDY je dobrá. Dobrá pro začátečníky. Něco naučí, o něčem dá informaci. V dalším studiu je pak potřeba přejít k jiným učebnicím. Takže pro začátek dobré. Pamatuju si, že pěkně udělané byly i tři knihy „Německy od Adama“ – je sice určena pro studium na škole, pod dohledem, ale se správným přístupem je to také přínos.

Ahoj,

díky za odpověď. Právě v edici pro samouky od LEDY vůbec nemohu nalézt němčinu.

Takže se zkusím podívat po „Německy od Adama“.

Díky, Martin.

Já osobně bych doporučila pro samouka „Sprechen Sie Deutsch“. Je zde celkem kvalitně vysvětlena gramatika, spousta cvičení, klíč k cvičebnici a spousta poslechů, když si pořídíte i CDčka. Navíc existuje k prvnímu dílu i software, takže lze s knihou pracovat opravdu komplexně.

Já osobně jsem vyzkoušel spoustu knih a kurzů ale podle mě nejlepší je prostě vycestovat a tam se učit jazyk pořádně od místních. Pokud bych ale opravdu měl doporučit nějakou knihu byla by to asi tato: https://www.databazeknih.cz/…amouky-75011 Ta mi hodně dala navíc se někde k tomu prodává i CD a můžete tak trénovat poslech, což u klasických knih chybí. Pokud bych měl doporučit nějaký kurz asi bych se podívat po nějakých ověřených, našel jsem nějaké srovnání kurzů Němčiny online https://www.5nej.cz/…rzu-nemciny/ . Ty onlinejazyky vypadajíže jsou taky tak nějak Němčina pro samouky. Přeji hodně zdaru při učení :)

Přiznám se, že jsem nikdy žádnou učebnici nepoužíval, ani jsem nikdy nebyl v německy mluvící zemi. :)
Vše jsem se naučil pouze četbou knih, poslechem a koukáním na video.

Ale vím, že někteří lidé se bez učebnic nechtějí obejít. Nicméně jsem vypozoroval, že mnohdy se lidé učí s učebnicí třeba 10 – 15 let, a pořád jsou na stejné úrovni. Naproti tomu ti, co jsou v kontaktu s reálným jazykem, dojdou daleko rychleji mnohem dál. Učebnice totiž pohříchu nebývají příliš zábavné a záživné, narozdíl od beletrie. :-(

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.