Ohlédnutí za rokem 2021

Vydáno dne 05.01.2022

Co se na tomto webu událo v průběhu uplynulého roku.



Milí návštěvnící těchto stránek,
Mein Deutsch, web pro studenty a příznivce německého jazyka, je tu pro vás už čtyři roky! V právě skončeném roce jsme znovu zažili nepříjemné události spojené s pandemií Coronaviru. Za lockdownu (ale i po něm) vám Mein Deutsch opět přišlo vhod a zůstali jste těmto stránkám věrni, o čemž svědčí stabilní návštěvnost.

Statistika

Možná díky častějšímu pobytu doma se i letos držela návštěvnost velmi vysoko – v roce 2021 tu bylo téměř 850 tisíc návštěv od bezmála půl milionu uživatelů. Nezřídka překračovala denní návštěvnost hranici pěti tisíc! Prohlédli jste si na Mein Deutsch přes jeden a půl milionu stránek a strávili tu skoro 32 tisíc hodin!
V uplynulém roce se na první tři místa mezi nejčtejšími články dostaly členy u podstatných jmen, slovesa haben a sein v přítomném čase a jako tradičně perfektum (minulý čas složený).

Vydal jsem několik desítek nových materiálů. Dvakrát za týden jste měli k dispozici nejenom nový test, vysvětlení gramatiky, slovní zásoby či výslovnosti, ale nově i cvičení na konverzaci a porozumění textu. Nechyběly ani recenze nebo hry nejen do hodin němčiny.
K seriálu o vedlejších větách a nepravidelných slovesech přibyla letos ještě velmi užitečná slovesa s předponami.

I loni byly do starších článků přidávány zvukové nahrávky, které významně zlepšují představu o skutečné výslovnosti němčiny.

Mein Deutsch má vlastní profil na Facebooku – přidejte se i vy k 1800 fanouškům tohoto webu a klikněte na „dostávat upozornění“, ať vám neunikne žádná novinka!

Poděkování:

Můj velký dík patří opět paní Haně Varró, která mi celý rok ochotně vypomáhala svými bohatými znalostmi a zkušenostmi. Dále děkuji našemu mateřskému webu Help for English, že mi poskytuje prostor a technické zázemí.

Co se chystá na rok 2022:

Stále hledám další autory, kteří by byli ochotni pracovat pro vás ve svém volném čase – víte-li o někom takovém, dejte mi, prosím, vědět.


Mein Deutsch tu pro vás bude samozřejmě i nadále ZDARMA. Přeji vám příjemné vykročení do nového roku. Ať se vám daří nejen při učení němčiny! :--)

Za Mein Deutsch
Franta K. Barták

Přepis bublinkové nápovědy: