Das Familiespiel

Vydáno dne 22.09.2021

Dnes nabízíme ke stažení a vytištění hru, ve které se studenti mohou zdokonalit v základních otázkách na členy rodiny (jak se jmenují, kolik je jim let a jaké mají zaměstnání).



Der Stammbaum

Opět je zde pomůcka hlavně pro učitele ke zpestření jejich hodin němčiny. Není však důvod, aby si hru nemohl zahrát kdokoli i doma.

Nedávno jste si mohli stáhnout celkem tři rodokmeny, ve kterých byla slovíčka jako die Großmutter, die Tante, der Neffe, der Onkel, der Cousin apod. Se stejným materiálem budeme pracovat i dnes:

Pozn.: Klikněte na obrázek pro stažení v PDF.

Hra je vhodná pro práci ideálně ve dvojicích, ale určitě mohou proti sobě hrát skupinky studentů. Cílem hry je samozřejmě doplnit chybějící údaje. Studenti se tedy budou ptát na jméno, věk a povolání. Otázky lze pokládat za použití přivlastňovacího -S, např.:

Wie heißt Marcos Mutter?
Wie alt ist Agathas Mann?

Případně zjednodušeně (pokud chcete tuto hru hrát s úplnými začátečníky), je možné na obrázek prostě ukazovat a otázky zjednodušit:

Wie heißt er?
Wie alt ist sie?
Was ist sie von Beruf?

Doufám, že vám naše hra oživí hodiny němčiny. Pokud jste samouci, zkuste si tuto hru zahrát třeba s kamarádem nebo s někým z rodiny. Zde je pak řešení:

Přepis bublinkové nápovědy: