Ohlédnutí za rokem 2019

Vydáno dne 01.01.2020

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku.



Vážení a milí uživatelé našich stránek,
již druhým rokem je tu Mein Deutsch, web pro studenty a příznivce německého jazyka! I tento rok byl ve znamení vylepšování a všestranného zvyšování úrovně stránek. Odezva vás, čtenářů, je zatím pozitivní, jak ukazují i statistiky.

Statistika

V roce 2019 stoupla návštěvnost až na 400 tisíc návštěv od téměř 250 tisíc uživatelů – zvláště v posledních měsících máme přes 2000 návštěv unikátních návštěvníků denně. Prohlédli jste si na Mein Deutsch přes milion stránek a strávili tu skoro 17 tisíc hodin!

Nejvíce vás loni zajímalo skloňování zájmen a minulý čas – perfektum.
Kromě toho se drží na vrcholu vašeho zájmu téma souvětí souřadného a podřadného – proto jsem se rozhodl věnovat této problematice v příštím roce sérii podrobných článků a testů.

Vydal jsem několik desítek nových materiálů. Dvakrát za týden jste měli k dispozici nový test, vysvětlení gramatiky, slovní zásoby či výslovnosti. V tomto trendu budu pokračovat i nadále.

Novinkou bylo letos přidávání ozvučení do nových i starších článků – nahrávky slovíček i frází pochází z otevřených databází de.wiktionary.org a forvo.com.

Mein Deutsch má vlastní profil na Facebooku – zařaďte si nás mezi oblíbené a klikněte na „dostávat upozornění“, ať vám neunikne žádná novinka!

Poděkování:

Můj dík patří trojici dam, které mi letos ochotně vypomáhaly svými znalostmi a zkušenostmi: Márii Dovičák Hýllové, Carol Ribi a Haně Varró.
Dále děkuji našemu mateřskému webu Help for English, že mi poskytuje prostor a technické zázemí.

Co se chystá na rok 2020:

Mein Deutsch tu pro vás bude samozřejmě i nadále ZDARMA. Rád bych vám popřál do nového roku vše nejlepší v osobním, pracovním i studijním životě. Ať se vám daří a ať pokročíte alespoň o malý krůček vpřed při učení němčiny.

Za Mein Deutsch
Franta K. Barták

Přepis bublinkové nápovědy: